“Şimdi ikinci adımda kendiniz olun.
En kolayı gastronomiden başlamak. Şeflerinize yatırım yapın. Bakın Peru mutfağı
bile her yerde. Sizden de bekliyorum bir atılım. Osmanlı, Anadolu, Kapadokya
mutfağı, ne derseniz deyin ama sivrilin.”
Dünya markası sahibinin tespit ve
önerisi “Gurme Turizmi” konusunda Türkiye’nin gerçekten çok kritik eşikte
olduğunu gösteriyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle sektör çok doğru
yolda ve olağanüstü işler başarıyor. Bundan sonrası akademik çevreler, mutfak
ile ilgili her türlü dernek, mesleki kuruluşlar ve medyaya kalıyor.
Üstelik Bay Etro, gastronomi
konusundaki çalışmaların Türkiye ile sınırlı kalmasını yeterli bulmayıp ilginç
bir dilek tutmuş:
“Türkiye’nin müthiş değerleri var.
Ama neredeler. Mesela ben Milano’da Türk ürünlerinin beni fethetmesini
istiyorum. Milano’da güzel bir Türk lokantası görmek istiyorum”[*]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder