22 Kasım 2019 Cuma

DENMAS BİSTRONOMY

  Bir konuğunun "Çölde vaha" olarak nitelendirdiği 'Denmas Bistro' Basın Ekspres yan yolunda kurulu dört yıllık işletme. E-5 karayolunu  Atatürk Havalimanı dönüşünde terk edilip ikitelli (TEM) yönüne saptığında Kuyumcukent ya da Halkalı yönüne dönüşlerle ulaşılabiliyor. Yani Kent merkezi değil ama ulaşım net ve kolay.
  Denmas'ın ulaşımı değil konumuz. Bu vahada Kenan Baylan isimli bir şefimiz sessizce harika yemekler sunuyor konuklarına. Eşinden dolayı Kolombiya ve Peru mutfaklarına da hakim olan Kenan şefin sunduğu yemeklere eşlik eden soslar ise tek kelimeyle 'enfes' rayihalar ve tadlar içeriyor.
  Aslında Denmas bir triko işletmesi ile ortak mekanda faaliyet gösteriyor. Ancak ikiliyi domine eden restoran bölümü. Gerek masaların donanımı ve gerekse duvarlarındaki yağlı boya tablolar farklı bir işletmeye gelindiğinin habercileri. Bizde Batı'da olduğu gibi özgün tabloları pek restoranlarda göremeyiz. Kenan şef mutfağından önce ambiansı da farklı oluşturmuş.
  Servis başladığında gelen açılış atışmalıkları oldukça basit. Bu durum çok sıradan gelse de hemen ardından sunulan ana yemekler şok etkisi yaratıyor. Izgara dana lokum, hiçbir etçi steakhouse ya da ünlü kebapçılardan aşağı değil. Et içindeki özsuyu ile servis ediliyor. Adı gibi lokum.
  Dana yanak ise Batı'daki örneklerinden aşağı olmadığı gibi aji amarillo sos ile bir başka diyara yolculuk başlatıyor. yanında servis edilen şehriye pilavı içindeki sebzeleriyle bizim şehriye pilavını başka bir aşamaya taşımış. Paellada olduğu gibi özel bir etsuyunda pişirilmiş olmalı.
  Paccheri dolma bir makarna çeşidi diye sunulsa da, sebze ve bonfile parçaları ile doldurup siyah ve sarı havuç soslarıyla gurmeler ülkesini anımsatıyor. Permesan peyniri ile servis edilerek ülkeyi 'İtalya' olarak işaret ediyor.
  Bir öğle yemeği servisini Kenan şef 'Beef Tataki' ile taçlandırıyor. tavada susam ile pişirildiği -içi kanlı- küçük dilimli etleri siyah havuç sos, kırmızı acı biber ve frenk soğanı ile sunuyor.
 Bistro'nun kuşkusuz bir çok yiyecek-içecek sunumu var. Bunları Denmas'ın dergi-mönü karışımı yayınında bulabilirsiniz.
  Yemeklerin yanında içki olarak kendi çapında güzel suryani şarabını denemek de olası. Gecesi ise 22:00' ye kadar uzayabiliyor.
  Çölde bir vaha (!) da bundan fazlası olmaz. Ancak sosların yüksekten uçtuğu lezzetli bir yemek için Denmas yörenin en iyisi.
Denmas'ı keşfederek bizlerle paylaşan 
 Zeki Toy Hocama gönülden teşekkürler.

Denmas Bistronomy
Yenibosna Merkez Mah. Cemal Ulusoy Cad.
No:43/A Bahçelievler/ İstanbul
+90 212 696 89 89 - +90 536 681 32 12
www.denmasbistronomy.com
     Beef Tataki
                                                                      Dana Yanağı                
 
                      
    Paccheri Dolma
                                                                                                      Dana Lokum



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder